سایت الکترونیک پیروز شفق

ترانزیستور چوبی

ترانزیستور چوبی، پیش‌گام انقلابی جدید

نام ترانزیستور چوبی شاید برای خیلی از افرادی که با الکترونیک سروکار دارند عجیب باشد! ولی درست متوجه شده‌اید بالاخره انسان مادهٔ جدید را به‌جای سیلیکون و ژرمنیم برای مدارات خود در دست بررسی قرارداد.

چوب ماده‌ای که به‌شدت در دسترس و ارزان است و قابلیت تجزیه دارد و بدون هیچ مشکلی می‌تواند رؤیای زندگی سبز و آرمانی را تحقق ببخشد.

برای شاید هزارمین و یا میلیونیم بار بشر پس از قدم‌گذاشتن نیل آرمسترانگ بر روی کره ماه شگفتی آفریده است و این شگفتی شاید نزدیک‌ترین خلق دست بشر برای کمک به طبیعت باشد.

در ادامه این مقاله داستان شکل‌گرفتن ترانزیستور چوبی را از قول سایت تامز هاردور (Toms Hardware) را دنبال کنید تا با این شگفتی جدید بهتر آشنا شوید.

نحوه ساخت ترانزیستور چوبی
نحوه ساخت ترانزیستور چوبی

چرا ترانزیستور چوبی آن‌قدر اهمیت دارد؟

بشر سال‌هاست که با کمک ژرمنیم و سیلیکون و با لیتوگرافی بسیار کوچک ترانزیستورها را قدرتمندتر کرده است.

ترانزیستور مهم‌ترین قطعه در مدارات الکترونیکی است و وظیفه تقویت و یا قطع و وصل کردن سیگنال را در برد به عهده دارد.

برندهایی مانند سامسونگ (samsung) و  tsmc توانسته‌اند لیتوگرافی 3 نانومتری را برای ترانزیستورها به ارمغان بیاورند و نقطه پرشی بزرگ برای پیشرفت ترانزیستورها باشد.

ترانزیستور چوبی

استفاده از سیلیکون و ژرمنیم علاوه بر بالابردن هزینه تولید هر ترانزیستور تجزیه‌پذیری آن هم به‌شدت کم می‌کند و این مشکلی بزرگ برای محیط‌زیست است.

بنابراین، ساخت ترانزیستور چوبی می‌تواند به مهم‌ترین قدم بشر برای دوستی با طبیعت بدل شود، قدمی گرچه دیرهنگام ولی مثبت روبه‌جلو که می‌تواند آینده این کره خاکی را دگرگون سازد.

نحوه ساخت این قطعه

نحوه ساخت ترانزیستور چوبی
نحوه ساخت ترانزیستور چوبی

محققان دانشگاه لینشوپینگ در شهر نورشوپینگ و موسسه فناوری سلطنتی استکهلم ترانزیستور چوبی را با استفاده از تکنیکی خاص و با ازبین‌بردن ماده‌ای به نام لینگنین در داخل بافت چوب تولید کرده اند.

ماده لینگلنین خاصیت غیر رسانا بودن چوب را به وجود می‌آورد که این کار با تعویض این ما ده با ماده‌ای پلیمری به نام PEDOT:PSS  انجام شده است.

در این مسیر تمام بافت‌ها رسانا شده و ترانزیستوری شاید بسیار کم قدرت ولی امیدبخش از دل این فرایند زاده شد.

قدرت ترانزیستور سیلیکونی و ترانزیستور چوبی

ترانزیستورهای سیلیکونی تا چندین گیگاهرتز قدرت دارند و در حال حاضر توان بسیاری از لوازم الکترونیکی ما را تأمین می‌کنند؛ ولی در سمت دیگر ترانزیستور جوبی تازه‌متولدشده تنها 1 هرتز قدرت دارد؛ ولی نباید فراموش کرد که به‌وجودآمدن این ترانزیستور نویدبخش روزهایی روشن در علوم الکترونیک است.

خلق ترانزیستور چوبی را می‌توان به تولد موسی در دل حکومت فرعون و یا تولد فریدون در روزگار وانفسا ضحاک مار دوش است (البته از ترانزیستور 1 هرتزی فعلاً انتظاری نداشته باشید تا فرایند رشدش رو طی کند ☺)

آینده ساخت قطعات الکترونیک:

با استفاده از ترانزیستورهای چوبی مسلما قطعات الکترونیک راحت تر ساخته میشوند و این امر باعث کاهش چشمگیر قیمت خواهد شد و از طرفی این قطعات به خوبی در ظبیعت قابل تجزیه و یکی شدن با ظبیعت هستند واین خبری امیدوار کننده است.

نظر شما  در  مورد ترانزیستور چوبی چیست؟ آیا این مخلوق جدید بشر توانسته تا توجه شمارا به خودش جلب کند؟

در قسمت نظرات میتوانید در این مورد به بحث و گفتگو بپردازید.

منبع: سایت زومیت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اسکرول به بالا